Idé og rådgivning

Design og layout

 

SRI Sign Solution A/S er gerne med helt fra starten, når det drejer sig om at skabe en stærk profilering. Vi tilbyder at lave et layout, der nøje viser, hvordan skiltningen vil komme til at se ud i virkeligheden.

 

Det er også muligt at indsende egne filer, som vi kan tage udgangspunkt i. Velegnede filformater er: AI (Adobe Illustrator), EPS (Encapsulated PostScript) eller DXF (AutoCad). I forbindelse med print-opgaver er også PDF-filer, JPG-filer og TIFF-filer egnede, blot opløsningen er på min. 300 dpi.

 

Hvad angår farve og skrifttype på skiltene er mulighederne uendelige. Valget afhænger naturligvis af, hvilke signaler skiltet/skiltene skal udsende – og fra hvilken afstand, skiltet skal kunne ses og læses.

 

Kontakt til myndighederne

 

I nogle områder (og specielt i bykernerne) kan der være meget stramme regler for skiltningen.

Nogle af de begrænsninger man kan komme ud for er, at skiltene ikke må have blanke reflekterende overflader, at der kun må komme lys igennem tekster og ikke hele skilteflader etc., men mest almindeligt er det, at myndighederne stiller krav om at skiltningen skal passe til arkitekturen, således at skiltningen ikke dominerer bygningen.

SRI Sign Solution A/S tilbyder at tage kontakt til myndighederne for at undersøge, hvilken lovgivning der findes i dit område.

Hvilken type lys?

 

Når der skal vælges belysning til vores facade- og standerskilte står valget mellem lysstofrør, lysdioder (LED) eller neon. Hvad der vælges, afhænger af ønsker og krav til det færdige produkt, men vi vil her give en oversigt over mulighederne:

 

LED (lysdioder):

 

Lysdioder har et stort fremtidspotentiale, og producenterne formår hvert år at forbedre levetiden og lysudbyttet fra dioderne.

 

Lysdioder findes i mange kvaliteter, men vi tilbyder udelukkende skilte med særdeles højtydende lysdioder, der giver et højt lysudbytte (men et lavt strømforbrug). LED-dioderne er både vejrbestandige og vandtætte – de giver derfor et stabilt lys ved alle temperaturer.

 

Lysdioder er især velegnet til montering i facadebogstaver.

Lysstofrør:

 

Vore udendørs standerskilte og lysskilte til facader er som standard udstyret med klassiske lysstofrør med en diameter på 38 mm. Det er der flere grunde til: Dels er det et godt gennemprøvet lysstofrør, der selv ved meget lave temperaturer giver et højt lysudbytte. Eksempelvis giver et 40W lysstofrør ved en temperatur omkring røret på 0 grader et imponerende lysudbytte på op mod 70%, mens energibesparende 36W lysstofrør ved samme temperatur kun giver 30-35% lysudbytte. Samtidig har røret med sin diameter på 38 mm en stor overflade at fordele lyset med, og der opstår derfor ikke så let punktbelysning som ved smalle rør. En tredje grund til, at vi som standard benytter dette rør er, at rørene har en lang levetid, selv når klimaet er barskt.

Har man et ønske om at skære ned på energiforbruget i skilte med lysstofrør, foreslår vi anvendelse af thermorør og elektroniske spoler. Vore thermorør – såkaldte Thermo Long Life rør – har en estimeret levetid på hele 46.000 timer. Det er kulderesistente fuldfarvelysstofrør, som bevarer sit fine lysflow, selv når temperaturen kryber ned under 20 minusgrader. Thermorørene kan kombineres med vort unikke CE-mærkede og ENEC-certificerede ESCL-system, som består af en højfrekvent forkobling til installation i skiltet og en tilhørende controller. Med systemet er det muligt at spare op til 58% af energien og opnå meget korte tilbagebetalingstider uden at man behøver gå på kompromis med lyskvaliteten.

Neon:

 

Brugen af neon er fortsat udbredt, når man ønsker høj opmærksomhedsværdi. Neonrør kan bøjes til en skrift efter eget ønske – eller installeres i bogstaver til facaden. Lyseffekten afhænger af den måde, som man vælger at montere neonrørene på.